Over Alida

Mijn fascinatie voor waarheidsvinding bleek reeds tijdens mijn werk als medisch analist, waar ik bloedcellen onderzocht. Mijn zoektocht naar waarheid, rechtvaardigheid en het juiste willen doen leidde me vervolgens naar verschillende management- en bestuurlijke functies in de gezondheids- en jeugdzorg. Maar daar vond ik deze waarden niet. Integendeel, ik ervaarde steeds meer onwaarheden en dat maakte me ongemakkelijk.

Mijn zoektocht zette zich voort en ik werd me steeds meer bewust van de fundamentele vragen over het ‘wezen van de mens’. Deze vragen begon ik eerst aan mezelf te stellen: Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat is de bedoeling van mijn leven? Waar ga ik naartoe? Waarom word ik zo aangevallen in de uitoefening van mijn functie?

spiral

In 1995 kwam ik voor het eerst in aanraking met de wereld van Vedische Astrologie. Die reis begon eigenlijk al veel eerder, in 1972, toen ik nog op de middelbare school zat en mijn eerste astrologieboek kocht. Voor mij is de Vedische Astrologie een constante lichtbron geweest, een betrouwbaar instrument voor inzicht in deze aardse levensreis.

Mijn kennis heb ik voornamelijk opgedaan van twee Vedisch Astrologen die de traditie van Maharishi Mahesh Yogi volgden. Daarnaast heb ik talloze auteurs bestudeerd en inmiddels mijn eigen inzichten ontwikkeld en verwerkt in een eigen stijl. Daarbij integreer ik ook elementen uit de Christelijke Mystiek. In mijn benadering staat de ziel centraal. In 2017 heb ik mij aangesloten bij de School van Filosofie/Vedische Studies in Amsterdam, waar ik een bijdrage lever aan het begeleiden van studenten.